Voor het eerst breedbanddekking zichtbaar op pandniveau

De website BreedbandAtlas.nl is live en toont via een openbare interactieve kaart de breedbanddekking in Nederland op pandniveau. De atlas is een initiatief van adviesbureau Stratix, specialist op het gebied van communicatie-infrastructuren. Met de lancering van de BreedbandAtlas biedt Stratix een werkelijk perspectief op de breedbanddekking in Nederland.

Met de BreedbandAtlas kunnen bezoekers kosteloos, ongelimiteerd en zonder zichzelf eerst te registreren, de breedbandsituatie opzoeken en bekijken voor alle panden in Nederland. De interactieve kaart op basis van GeodanMaps toont op pandniveau het snelste vaste verbindingstype (koper, coax of glasvezel) voor consumentenbreedband en de hoogst leverbare (download-) internetsnelheid over die verbinding. Met de geavanceerde zoekfunctionaliteit is het ook mogelijk om de situatie in beeld te brengen voor een postcodegebied, woonplaats, of gemeente.

De BreedbandAtlas is bedoeld voor ondernemingen, investeerders, beleidsmakers en andere belanghebbenden, die behoefte hebben aan gedetailleerde gegevens over de stand van breedbanddekking in de regio en op landelijke schaal. Met het beschikbaar stellen van deze gegevens wil Stratix input leveren voor het debat over het nut en de noodzaak van voldoende beschikbare, betrouwbare en snelle internetverbindingen als voorwaarde voor de versterking van tal van economische activiteiten en de aanpak van maatschappelijk vraagstukken.

Stratix volgt de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse telecommarkt op de voet en actualiseert de BreedbandAtlas halfjaarlijks. De interactieve kaart zal in de toekomst worden verrijkt met nieuwe thematische kaartlagen, zoals de dekking van vast-draadloos internet in het buitengebied en de hoogst leverbare uploadsnelheid op pandniveau.

Over Stratix

Stratix BV is een onafhankelijk onderzoeks- en beleidsadviesbureau gespecialiseerd in communicatie-infrastructuren en digitale diensten. Stratix richt zich op sectoren waar IT-netwerken een voorname rol spelen: telecommunicatie en media, maar ook energie, wetenschappelijk onderzoek en betalingsverkeer. Meer informatie is te vinden op www.stratix.nl

Terug naar berichten overzicht

Ja, ik wil graag meer weten over de BreedbandAtlas

Uitleg werking BreedbandAtlas

Uitleg

Meer weten?

Meer weten?

Updates en nieuwsberichten BreedbandAtlas

Updates