Uitleg werking BreedbandAtlas

Hoe de BreedbandAtlas te gebruiken?

Met de BreedbandAtlas kunt u de actuele breedbandsituatie opzoeken en bekijken voor alle panden in Nederland. De kaart toont op pandniveau het snelste vaste verbindingstype (koper, coax of glasvezel) voor consumentenbreedband en de hoogst leverbare internetsnelheid over die verbinding.

Welke verbindingstypen worden getoond?

De kaart toont het snelste verbindingstype voor consumentenbreedband dat momenteel beschikbaar is op ieder pand in Nederland. Dat kan zijn een koperen telefonielijn, een coaxaansluiting, of een glasvezelverbinding. Op de meeste panden in Nederland zijn meerdere verbindingstypen beschikbaar, maar de kaart toont enkel het verbindingstype met de hoogste leverbare internetsnelheid.

Welke snelheden worden getoond?

Per pand wordt de hoogste leverbare internetsnelheid getoond. Die wordt bepaald op basis van de hoogste downloadsnelheid voor consumentenbreedband die daar geleverd kan worden. In de praktijk kan het voorkomen dat de werkelijk haalbare snelheid niet overeenkomt met de leverbare snelheid.

Hoe gebruik ik de viewer? 

Bij het openen van de kaart toont deze standaard het snelste verbindingstype per pand. De kaart biedt de gebruiker verschillende functionaliteiten die hieronder kort worden uitgelegd.

In- en uitzoomen

Door het gebruik van de en min knoppen aan de rechterkant van de viewer, of met behulp van uw muiswiel kunt u in- en uitzoomen op de kaart.

Terug naar startsituatie

Door te klikken op het Stratix logo keert u terug naar de startsituatie van de viewer.

Zoeken via de zoekbalk

Door te klikken op het vergrootglas  verschijnt er een zoekbalk. U hebt de mogelijkheid om op verschillende locatieniveaus te zoeken, zoals bijvoorbeeld adres, postcode of straat. Er worden automatisch zoeksuggesties gegeven op basis van de invoer. Door op de juiste zoeksuggestie te klikken zoomt de kaart in naar de betreffende locatie.

Openen van een kaartlaag

Door te klikken op het kaartlagensymbool  heeft u de keuze tussen Achtergrondlagen en Thematische lagen. Klik vervolgens op Achtergrondlagen of op Thematische lagen om een submenu te openen.

Bij Achtergrondlagen hebt u de keuze om topografische kaarten of een luchtfoto te laden.

Bij Thematische lagen kunt u de lagen aanvinken die u in het scherm wilt tonen.

U hebt daarbij de keuze om voor alle panden het snelste verbindingstype of de hoogste downloadsnelheid te tonen op de kaart (de legenda klapt open door op de kaartlaag te klikken).

Verder hebt u de mogelijkheid om het transparantieniveau van de aangevinkte kaartlaag aan te passen door middel van een schuifbalk.

Kaart delen

Als u een selectie van de kaart hebt gemaakt dan kunt u die met iemand delen door te klikken op het symbool Kaart delen . Er verschijnt een submenu met een URL die u vervolgens kunt kopiëren, plakken en delen.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden over het gebruik of de inhoud van de kaart druk dan op de FAQ knop voor antwoorden op veelgestelde vragen.

FAQ >

Ja, ik wil graag meer uitleg over het gebruik van de BreedbandAtlas

Uitleg werking BreedbandAtlas

Uitleg

Meer weten?

Meer weten?

Updates en nieuwsberichten BreedbandAtlas

Updates